Firewall regel 5000160 tegen bots

Standaard blokkeert Cloud86 een hoop automatisch bots/webcrawlers die kunnen zorgen voor overlast. Specifiek deze bots: Ahrefs, AhrefsSiteAudit, SemrushBot, Screamingfrog en TikTok. Je kunt in Plesk een uitzondering maken in de firewall zodat deze bots wel op specifieke (sub)domeinen kunnen komen. Hieronder wordt er een voorbeeld gegeven voor het toestaan van deze bots op het voorbeelddomein cloud86example.com.

Naar Mijn Plesk Control Panel

1. In Mijn Cloud86 (link) klik in het linkermenu op Mijn Diensten.
  2. Klik op de 3 puntjes achter het betreffende pakket en dan op Bekijk details.
  3. Klik onder het kopje Webhosting beheren (midden van de pagina) op Websites & domeinen.
  4. Je wordt nu automatisch ingelogd bij het Plesk Control Panel.

Voor de volledige handleiding met afbeeldingen, zie de handleiding: Inloggen op Plesk

Toestaan webcrawlers bij domein

1. In Plesk, in het linkermenu klik op Websites & domeinen, zoek naar het (sub)domein waarvoor je de bots/webcrawlers wilt toestaan en klik op Firewall voor webtoepassingen.
  2. Onder het tabje Beveiligingsregel uitschakelen voer de regel 5000160 in bij Kenmerken beveiligingsregels en klik op OK.
  3. Herhaal de stappen bij andere (sub)domeinen waarvoor je ook de firewall uitzondering wilt maken.

Mocht je er niet helemaal uit komen kun je onze supportdesk altijd bereiken per mail support@cloud86.io en op werkdagen van 10:00 tot 16:00 kun je ons ook bereiken per telefoon en via de chat in Mijn Cloud86 omgeving.