WordPress: Staging omgeving terugplaatsen naar hoofddomein

In dit artikel leggen we uit hoe je de gekloonde WordPress website weer kunt terugplaatsen na de aanpassingen die je hebt gemaakt in de zogeheten staging omgeving.

Een staging omgeving  is een testomgeving waarin je wijzigingen en updates kunt testen voordat je deze live zet. Dit kan helpen om eventuele fouten of problemen op te sporen en op te lossen voordat ze gevolgen hebben voor je bezoekers. Het hebben van een staging omgeving kan dus bijdragen aan een soepele en probleemloze werking van je website.

Naar Mijn Plesk Control Panel

1. In Mijn Cloud86 (link) klik in het linkermenu op Diensten en dan op Mijn Diensten.
  2. Klik op de 3 puntjes achter het betreffende pakket en dan op Bekijk details.
  3. Klik onder het kopje Webhosting beheren (midden van de pagina) op Websites & domeinen.
  4. Je wordt nu automatisch ingelogd bij het Plesk Control Panel.

Voor de volledige handleiding met afbeeldingen, zie de handleiding: Inloggen op Plesk

Staging-site terugzetten naar je hoofddomein (WordPress)

Zodra je klaar bent met het ontwikkelen van de WordPress site en het succesvol getest is, dan is het tijd om het resultaat van je werk weer terug te zetten naar het hoofddomein.

In de WordPress toolkit kies je voor ‘Gegevens kopiëren’. Daar krijg je een menu te zien waarin je verschillende opties hebt. De standaard instellingen kan je in de regel laten staan wanneer er geen veranderingen in je hoofdwebsite hebben plaatsgevonden in de tijd dat je met de staging website bezig bent geweest.

Als er in de tussentijd wel veranderingen op je hoofdwebsite zijn geweest, dan kan het vakje onder Databasetabellen ‘Behalve: wp_postmeta, wp_posts, wp_usermeta, wp_users uitgevinkt worden.

Wanneer deze optie uitgevinkt is, blijven alle artikelen en users van de hoofdwebsite die nog draait in stand.

Let op: Heb je een WooCommerce/Webshop website? Dan zijn er extra stappen nodig voor het terugzetten om te voorkomen dat je tussentijdse aangemaakt bestellingen, facturen en producten kwijtraakt. Zie hiervoor de handleiding: Webwinkel omzetten van staging naar hoofdsite.

Mocht je er niet helemaal uit komen kun je onze supportdesk altijd bereiken per mail support@cloud86.io en op werkdagen van 10:00 tot 16:00 kun je ons ook bereiken per telefoon en via de chat in Mijn Cloud86 omgeving.