E-mail account toevoegen in Nieuwe Outlook (Windows)

Let op: Dit is voor de Nieuwe Outlook, zie icoontje hieronder, voor de Klassieke Outlook gebruik de handleiding E-mail account toevoegen in Outlook (Windows)

E-mail toevoegen aan Nieuwe Outlook

1. In Outlook, klik rechts bovenin op het tandwieltje.

2. In het pop-up menu klik op Account toevoegen.
  3. In het nieuwe pop-up menu voer je email in en klik op Doorgaan. Dit duurt even en leidt tot een foutmelding, dat hoort.
  4. Klik op Geavanceerde installatie

5. Klik op IMAP

6. Vul het wachtwoord in van de email en klik op Meer weergeven en zet Aanbevolen instellingen gebruiken uit en wacht totdat er achter Aanbevolen instellingen gebruiken geen laad cirkel meer zit.
  7. Vul de gevraagde IMAP gegevens gaan:
  8. Klik op Doorgaan
  9. Vul de gevraagde SMTP gegevens gaan:
    • Bij SMTP-configuratie vul je het e-mailadres en wachtwoord in bij SMTP-gebruikersnaam en SMTP-wachtwoord respectievelijk.
    • Bij SMTP-server voor uitgaand zet je de Veilige verbindgstype op SSL/TLS, Poort op 465 en voer je de inkomende mailserver in, dit is dezelfde server als bij de IMAP en in ons voorbeeld cloud86example.com.
  10. Klik op Doorgaan
  11.  Microsoft geeft hier een waarschuwing dat alle gegevens, mail en contacten van het IMAP mailbox gekopieerd worden naar Microsoft toe. Als je hiermee akkoord gaat klik dan op Doorgaan. Als je dit niet wilt, zul je terug moeten schakelen naar de Klassieke Outlook.

Mocht je er niet helemaal uit komen kun je onze supportdesk altijd bereiken per mail support@cloud86.io en op werkdagen van 10:00 tot 16:00 kun je ons ook bereiken per telefoon en via de chat in Mijn Cloud86 omgeving.